6 Ocak 2010 Çarşamba

FOTOĞRAF GÖSTERİSİ BİR ŞEHRİN İKİ YÜZÜ: İSTANBUL


FOTOĞRAF GÖSTERİSİ
BİR ŞEHRİN İKİ YÜZÜ: İSTANBUL

FOTOGRAFLAR: ADNAN ONUR ACAR

1 Ocak 2010 itibariyle, bir yıl boyunca İstanbul Avrupa’nın ‘kültür başkenti’… Televizyonlarda, gazetelerde, yoldan geçerken billboardlarda gördüğümüz İstanbul’un güzellikleri…Doğrudur da.

İstanbul ona bakanı bir görüşte kendine aşık eden şehirdir. İçinde yaşayanı ise kendine bağlar. Kız Kulesi’nden günbatımını seyrederken, vapurda martılara simit atarken veyahut Cihangir merdivenlerde Tarihi Yarımada manzarasına bakarken bağlayıverir kendine bu sehir. Fakat bu fotoğraf gösterisinin konusu bu değildir.

Bu fotoğraf gösterisinde İstanbul’un hem bu insanı kendine aşık eden yanı hem de bu şehri şehir yapan insanların duyguları var. Yalnızlık, acı, öfke, isyan, birliktelik…

Bu fotoğraf gösterisinde günbatımı manzarası da var, sel felaketinin ardından hayatları tepetaklak olmuş insanların acıları da, gecekondu semtlerinden gelerek haksızlığa duydukları öfke ile çatışan gençler ve karşılarında biber gazı sıkarak onları püskürtmeye çalışan polis de…

Kısacası, bu gösterinin amaci, sadece İstanbul’un kartpostallık görüntülerini degil, o görüntülerin arka bahçesinde de ne olup bittigini göstermektir.

http://www.facebook.com/?ref=home#/event.php?eid=253076429792



KUMBARA SANAT

Istiklal Cd. Kucukparmakkapi Sk. No: 9/3 Beyoglu ( McDonalds'in yanindaki sokakta)

ADNAN ONUR ACAR:

1984 yılında Osmaniye’de doğdu. 2002 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrenci olarak İstanbul’a geldi. Üniversitenin ilk yılında amatör olarak başladığı fotoğraf sanatı ile ilişkisini Marmara Üniversitesi Fotoğrafçılık Kulübü’nin kurucularından biri olarak daha sıkı bir bağ kurdu. Kulüp bünyesinde fotoğraf eğitmenliği ve danışmanlığı yaparken asistan olarak işe başladığı Fototrek Fotoğraf Merkezi’nde 2 yıl kadar eğitmenlik yaptı. Binrota.com gezi sitesinin fotoğraf editörlüğü ve danışmanlığını yapan Adnan bu sitenin üyeleri için fotoğraf gezileri düzenlemeye devam etmektedir.

Bugüne kadar birçok farklı mecrada eğitim çalışmaları yapan Adnan fotoğrafla olan ilgisini de fotojurnalist olarak devam ettiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder